A Fair Day bjöd på en uppvisning

 

En busslast med travfans från Kalmartravet hade tagit sig till Eskilstuna för att heja på A Fair Day i Breeders' Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker (V75-7).
Kusken Oscar Ginman lovade mer eller mindre seger i intervjuerna på förhand.
Och han infriade löftet.
När startbilen släppte fältet satt A Fair Day i ledningen på bara några steg.
I ledningen dundrade Maharajah-sonen på i mäktig stil och var aldrig i förlustfara trots stenhårt motstånd. Oscar Ginman bjöd på segergest till de tillresta fansen en bra bit före mål.
- Fantastiskt med fanclub och allting, underbart! Vilken häst, så underbart! Lisa och alla gör ett fantastiskt lopp. I 13 dagar efter semifinalen har jag varit totalt kolugn. Hur fan skulle vi kunna förlora, sa kusken Oscar Ginman.
Segern var värd 1,6 miljoner kronor och därmed har fyraåringen tjänat drygt 2,7 miljoner kronor via 12 segrar på 24 starter.
Fyraåringen tränas av Elisabeth Alvheden, amatörtränare med två hästar i stallet.
- Jag hittar inte ord, vilken häst, vilken häst han är. Störst, bäst och vackrast. Jag skakar i hela kroppen, det kan inte vara bättre.

 

En annan amatörtränad häst som går från klarhet till klarhet är Dark Roadster och den sjuårige valacken imponerande när han tog fjärde raka segern och överraskade i gulddivisionen som inledde V75. Ida Riesterer flyttade ut Dark Roadster från rygg på ledaren Chapuy till utvändigt ledaren 500 meter från mål. In mot upploppet kopplade Dark Roadster greppet och höll undan i läcker stil före favoriten Phoenix Photo som avslutade vasst från kön till andrapriset.
- Det är helt galet, att man får vara med om det här med den här hästen, kommenterade segerkusken.
Segern var karriärens 24:e i 89:e starten för Dark Roadster som tränas av Romme-amatören Emma-Sara Sjöberg.

 

Jörgen Westholm var kanske lördagens gladaste segerkusk och han bjöd på en härlig segergest efter triumfen med Queen Belina i Breeders' Crown-finalen för fyraåriga ston (V75-4).
Stoet vann back-to-back då hon även segrade i BC-finalen i fjol som treåring.
Queen Belina öppnde rejält från start och från spets var hon aldrig hotad. Segern var värd 1,6 miljoner kronor.
- Jag vann och är så jävla nöjd att det är svårt att beskriva. Man jobbar dygnet runt… och när man får uppleva det här. Sista 50 var som en boost genom hela kroppen, bubblade Jörgen Westholm.
Breeders' Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker fick en dramatisk avslutning då Stens Rubin fick lucka invändigt dryga 100 meter från mål och fångade in favoriten Fame And Glory i sista stegen.
Erik Adielsson satt i segersulkyn och skrällvinnaren tränas av Johan Untersteiner.
- Det är en underbar häst. Det var lite strul runt kriteriet men jackpot nu i stället, sa Johan Untersteiner.

 

Ferrari Sisu är en mycket bra stayer och V75-3 över dryga tre kilometer blev till slut en enkel seger trots 60 meters tillägg.
- Jag hade en bra känsla varvet kvar. Det är en fenomenal häst, när jag har honom på bettet varvet vet jag att han är både stark och snabb till slut, sa kusken och tränaren Conrad Lugauer.
Ferrari Sisu matchas mot Sylversterloppet på Axevalla på nyårsafton där han är titelförsvarare.
- Vi får se om startpoängen räcker. Vi hoppas.
Conrad Lugauer hade en toppdag på Sundbyholmstravet och vann även med Declan i bronsdivisionen (V75-5). Lugauer släppte ledningen till favoriten Tearsinheaven 1 500 meter före mål och när luckan kom in mot upploppet så avgjorde Declan enkelt.

Storfavoriten Ester Degli Dei dominerade Breeders' Crown-finalen för treåriga ston (V75-6). Tillsammans med kusken Robin Bakker försvarade Ester Degli Dei innerspåret utan problem och segern värd 800 000 kronor blev väldigt enkel.
- Vi valde spår 1 och trodde hon skulle vara snabb nog att försvara innerspåret. När hon satt i ledningen kände jag mig trygg, kommenterade tränaren Paul J P Hagoort.

 

Skapad: 2023-11-18